Емаль ЕП-1236

Эмаль ЭП-1236

Емаль ЕП-1236 для нанесення на сталеві і алюмінієві поверхні з метою захисту їх від корозії

ОБЛАСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ: Емаль ЕП-1236 широко застосовується в суднобудівній, машинобудівній, верстатобудування й інших галузях промисловості для нанесення на сталеві і алюмінієві поверхні з метою захисту їх від корозії. Дозволена для забарвлення морських контейнерів.

ОСОБЛИВОСТІ: Емаль ЕП-1236 має високі антикорозійні властивості, атмосферостойкостью. Покриття товщиною 120-150 мкм в помірному і холодному кліматі зберігають захисні властивості протягом 6 років. Покриття стійкі до води, розчинів солі, бензину, мінеральних масел.

 

ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ: 

 

 Склад:  матеріал двопакувальний на основі епоксидної та перхлорвінілових смол.
 Зовнішній вид покриття:  однорідне, матовеабо напівматове.
 Спосіб нанесення:   пневмо- або безповітряним розпиленням, пензлем
 Життєздатність емалі при 20 ºС:  не більше 8 годин.
Час висихання до ст.3 при (20±2) ºС:  не більше 3 годин.
 Витрати емілі: - на один шар:
 150 г/м2,
 – при нанесенні пензлем:  250 г/м2.
 Рекомендована кіллькість шарів:  2-3.
Гарантійний термін зберігання емалі:   6 місяців
 Фасування: за погодженням із замовником.


НАНЕСЕННЯ:

ПІДГОТОВКА ПОВЕРХНІ: Поверхня металу повинна бути зачищена до блиску від іржі і окалини. Очищена поверхня обезпилюється ізнежирюється, для чого протирається дрантям, змоченою в уайт-спірит і сухою ганчіркою. Для забезпечення найкращої адгезії підготовлена ​​поверхня може бути загрунтована грунтовками типу ЕП, наприклад, ЕП-0199. Може наноситися безпосередньо на чисті металеві поверхні.

УМОВИ НАНЕСЕННЯ: Перед застосуванням переконатися, що основа емалі добре перемішана й однорідна по всьому об'ємі тарного місця. Для приготування композиції отвердитель змішати з основою в співвідношенні, зазначеному в сертифікаті якості на кожну партію матеріалу, і ретельно перемішувати не менше 10 хвилин. Підготовлену емаль наносять на поверхню, що захищається металу пензлем, валиком або пневмораспилітелем при температурі навколишнього повітря від 5 ° С до 30 ° С. При необхідності після введення затверджувача емаль можна розбавити розчинниками Р-5, Р-5А, Р-4 або толуолом в кількості не більше 50% по масі в залежності від способу нанесення. Після висихання одного шару (3 години при 20ºС) аналогічно наносять наступні шари емалі. Для промивання інструмента використати розчинники Р-5а, Р-5, також можуть використовуватися розчинники: толуол, Р-4, не допускається використання розчинників, що містять спирти. Зберігати емаль в приміщенні, виключивши влучення на неї прямих сонячних променів і вологи.

ЗАСТЕРЕЖЕННЯ: Матеріал вогненебезпечний! Не працювати поблизу відкритих джерел вогню. Роботи проводити при хорошій вентиляції, в гумових рукавичках, з використанням індивідуальних засобів захисту. Не допускати попадання в органи дихання і травлення. При попаданні матеріалу на шкіру промити її теплою водою з милом.

Берегти від дітей!

СТАНДАРТ: ТУ 6-10-2095-87

 


Друк   E-mail