Емаль ЕП-1143

Эмаль ЭП-1143

Емаль ЕП-т1143 для фарбування панелей приладів з метою отримання захисно-декоративного і покриття антивідблиску

ПРИЗНАЧЕННЯ: Емаль ЕП-1143 застосовується для нанесення на попередньо загрунтовані і незаґрунтовані металеві і неметалеві поверхні виробів (устаткування, приладів і т. П.), Що експлуатуються в агресивному атмосфері всередині приміщень або періодично на відкритому повітрі. Допускається періодичне вплив температур до +250 0С.

ОСОБЛИВІ ВЛАСТИВОСТІ. Покриття має високі антикорозійні властивості, атмосферостойкостью, стійкістю до води, мінеральних масел, бензину, миючих засобів. Плівка емалі не змінюється протягом 3 годин при температурі +250 0С.

 

ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ: 

 

Тип матеріалу Матеріал двухупаковочний на основі епоксидних смол і поліамінамідних затверджувачів
Співвідношення затверджувач / основа:  25 г / 100 г.
Колір:  чорний.
Зовнішній вигляд покриття:  однорідне матове.
Способи нанесення:  пневморозпилювачем. Невелиі площі допускається фарбувати пензлем, валиком
Життєздатність емалі при температурі 20 ºС:  не менше 12 годин.
Час висихання покриття: - при температурі 20 ºС   6 год.
 - при температурі 80 ºС  2 год.
Витрата емалі на один шар:   120-150 г/кв. м.
Рекомендована кількість шарів:   2.
Рекомендована товщина покриття:  50-60мкм.

Гарантований термін зберігання емалі:
- основи

-затверджувача

 12 міс.

6 міс. 


Спосіб застосування

Підготовчі роботи: Перед фарбуванням поверхня металу повинна бути зачищена від іржі, окалини, окислів металу і т. п. Очищення проводять піскоструминною або дробеструйною обробкою, допускається очищення корд-щітками. Для знежирення поверхня металу протирається ганчіркою, змоченою в уайт-спіриті, та сухою ганчіркою. Не допускається використовувати для знежирення легколетучие розчинники. Якщо забарвлення проводиться відразу після дробеструйної (піскоструминної) обробки, знежирення можна не проводити, при цьому рекомендується попереднє знежирення особливо забруднених ділянок. Максимальний проміжок часу між підготовкою поверхні і забарвленням - 1 доба. Поверхня неметалічних матеріалів, старе покриття грунтовки або покриття епоксидною емаллю знежирюють, зачищають тонким наждачним папером до матовості і знепилюють. Ґрунтувальні шари наносять і сушать згідно з інструкцією на відповідний матеріал. Якщо після висихання останнього шару грунтовки пройшло більше трьох діб, поверхню слід обробити наждачним папером до матовості і знепилити.

Фарбування: Температура основи і затверджувача емалі ЕП-1143 перед застосуванням повинна бути в межах 10-30 ºС. Перед початком роботи основу добре перемішують до однорідності по всьому об'ємі тарного місця. Затверджувач не перемішується. Якщо в затверджувача є осад, його фільтрують через 3-4 шари марлі. Для приготування емалі затверджувач доливають до основи і ретельно перемішують не менше 10 хвилин. Розведення емалі перед нанесенням, як правило, не потрібно. Після введення затверджувача емаль витримують 30 хвилин. Підготовлену емаль наносять пневморозпиленням, пензлем або валиком, при температурі навколишнього повітря від 10 ºС до 40 ºС і відносній вологості не більше 80%. Температура поверхні, що фарбується, повинна бути вище точки роси. Після висихання одного шару (4-6 годин при 18 ºС), аналогічно наносяться наступні шари емалі. Для розведення емалі й промивання інструментів можна використовувати розчинники: ксилол, 646, 647, 648, Р-4, Р-5.

Зберігати матеріали в приміщенні, виключивши влучення на них прямих сонячних променів і вологи.

 


Друк   E-mail