Емаль ЕП-5285

Эмаль ЭП-5285

Емаль ЕП-5285 для дезактівіруемой обробки конструкцій приміщень і зовнішніх поверхонь обладнання і трубопроводів на об'єктах атомної енергетики

ПРИЗНАЧЕННЯ: Емаль ЕП-5285 призначена для дезактівіруемой захисної обробки конструкцій приміщень і зовнішніх поверхонь обладнання і трубопроводів з температурою поверхні не вище 80оС на об'єктах атомної енергетики. Допускається короткочасне вплив температури до 150оС.

СКЛАД МАТЕРІАЛУ: Емаль ЕП-5285 - дво- або трьох пакувальний матеріал на основі епоксидної смоли, затверджувача Л-19 і прискорювача УП-606/2 або затверджувача ПЕПА.

Властивості МАТЕРІАЛУ: Покриття на основі емалі ЕП-5285 має високу дезактивируемие і радіаційною стійкістю, а також високі антикорозійні властивості і водостійкість.

 

ОСНОВНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ: 

 

Колір покриття емаллю еп-5285 по контрольних зразках: слонова кістка, жовтий, зелений, червоний, синій, чорний, помаранчевий, білий, світло-сірий
Зовнішній вигляд висохлої плівки  однорідно гладка
Час висихання до ступеня 3, год, не більше: - при температурі (20 ± 2) ° С  24
 при температурі (80±2) °С  1,5
Масова частка нелетких речовин емалі,%  62-69
Теоретична витрата на один шар, * г / м2  65-85
Рекомендована товщина одного шару, ** мкм  35-45
Кількість шарів емалі при нанесенні  2-3

 

* Практична витрата залежить від товщини шару, методу і умов нанесення, шорсткості поверхні і форми вироби

** Товщина одного шару на вертикальній поверхні залежить від ступеня розведення матеріалу, температури, методу нанесення, шорсткості поверхні і форми вироби.

  • СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ:

    Необхідно попереднє ґрунтування металу грунтовками відповідно до конструкторсько-монтажної документацією.
    У разі нанесення емалі ЕП-5285 по чистому металі підготовка поверхні здійснюється за ГОСТ 9.402 (ступінь очищення від окислів - 2, ступінь знежирення - 1) або по МС ІСО 8501-1 (до ступеня Sa 2 ½ або St 3).
    РОЗЧИННИК:

    Суміш ксилолу та етілцеллозольва в співвідношенні 3: 2 за масою.
    Співвідношення компонентів:
    Основа / Затверджувач ПЕПА = 1000 мас. / 22 мас. ч. (для загального машинобудування);
    Основа / Затверджувач Л-19 / Прискорювач УП-606/2 = 1000/200/20 мас. ч. (для атомної промисловості).
    Життєздатність композиції: При температурі 20оС - не менше 6 годин.

  • НАНЕСЕННЯ:

    Емаль ЕП-5285 наноситься на поверхню пневматичним або безповітряним розпиленням, а також пензлем або валиком.

    Умови при нанесенні: Перед застосуванням переконатися, що основа емалі добре перемішана й однорідна по всьому об'ємі тарного місця.
    Для приготування композиції затверджувач і прискорювач змішати з основою в співвідношенні, зазначеному в сертифікаті якості на кожну партію матеріалу, ретельно перемішати не менше 10 хвилин і витримати не менше 30 хвилин для видалення бульбашок. При необхідності після введення затверджувача і прискорювача емаль розбавити сумішшю ксилолу та етілцеллозольва до робочої в'язкості.
    Підготовлену емаль наносять на поверхню, що захищається металу пензлем або розпиленням при температурі навколишнього повітря від 5 ° С до 30 ° С і відносній вологості повітря не вище 80%. Для виключення конденсації вологи температура поверхні повинна бути вище точки роси не менш ніж на 3ºС.
    Після висихання одного шару (24 години при температурі 20ºС або 1,5 години при 80ºС) аналогічно наносять наступні шари емалі.
    Зберігати емаль в приміщенні, виключивши попадання на неї прямих сонячних променів і вологи при температурі навколишнього повітря від мінус 30ºС до плюс 30ºС.

  • ЗБЕРІГАННЯ:

    Зберігати емаль еп-5285 в приміщенні, виключивши влучення на неї прямих сонячних променів і вологи при температурі навколишнього повітря від мінус 30ºС до плюс 30ºС.

  • Гарантійний термін зберігання встановлюється виробником в закритій заводській тарі - один рік з дати виробництва.

СТАНДАРТ: ТУ 95-2184-90 


Друк   E-mail